Gaziantep 1 Şubesi

Genel Başkanımız şehit öğretmenler anısına fidan dikti

Genel Başkanımız şehit öğretmenler anısına fidan dikti

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Ankara 1 No’lu Şube’nin şehit öğretmenler için oluşturduğu hatıra ormanı alanında düzenlenen fidan dikme törenine katıldı. Emekli öğretmenlerin ve çok sayıda üyemizin katıldığı törende şehit öğretmenler için hazırlanan künyeler dikilen fidanlara takıldı. Genel Başkan Ali Yalçın, şehit öğretmenler Şenay Aybüke Yalçın ve Necmettin Yılmaz’ın isimlerinin yazılı olduğu künyeleri diktiği fidanlara bağladı.

Eğitim-Bir-Sen Ankara 1 No’lu Şube, Şehit Öğretmenler Hatıra Ormanı’nı Yeni Batı Bölgesi’nde inşa etti. Genel Başkan Ali Yalçın, Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Nevzat Öylek, İl Millî Eğitim Müdürlüğü yöneticileri ve çok sayıda üyenin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, her bir şehit öğretmenin adına düzenlenen künyeler dikilen fidanlara iliştirildi.

Programda bir konuşma yapan Genel Başkan Ali Yalçın, hak, emek ve özgürlük mücadelesinde bugünlere kolay gelinmediğini ifade ederek, “Bugün memurların sendikal hakları varsa bu büyük bir mücadele ve ödenen bedellerle elde edilmiştir. Bu mücadeleyi veren kuşak, bugünün emeklileridir” dedi.

Emekli memurların sendika üyeliklerinin sona ermesinin bir hak ihlali olduğunu kaydeden Yalçın, “Memurların sendikalarına üyelikleri emekli oldukları zaman da devam etmelidir. Emekliler toplu sözleşmeden etkileniyor ancak toplu sözleşmeyi etkileyemiyorlar. Çünkü sendika üyeliklerine müsaade edilmiyor. Bu, hem anayasaya hem de uluslararası hukuka aykırıdır. Sendikal örgütlenme hakkı temel bir haktır. Bu hakka kavuşan emekliler haklarını daha güçlü savunacaklardır” şeklinde konuştu.

Memur-Sen çatısı altında emeklilerin sendikal örgütlenme hakkını elde etmek ve emekli sorunlarını gündeme getirmek üzere Emekli Memur-Sen’in kurulduğunu hatırlatan Yalçın, “Emeklilerimiz, Emekli Memur-Sen’e üye olarak, bu çatı altında birleşerek verilen bu hak mücadelesine destek olmalıdır” diye konuştu.

Ali Yalçın, seyyanen zam mağduriyeti, düşük maaş, aile yardımı mağduriyeti başta olmak üzere, emeklilerin birçok sorununun çözümüne yönelik çalışmanın Memur-Sen tarafından yürütüldüğünü ve takip edildiğini sözlerine ekledi.